Danny, 34 jaar

 

Nooit sporten, veel roken, stress en altijd last van mijn rug. Net de 30 gepasseerd 

en als ik 's ochtends mijn bed uit kwam was ik regelmatig nog gewoon zo moe dat het leek alsof ik helemaal niet geslapen had. Hier moest en zou verandering in komen, het kon zo niet langer. Maar hoe krijg ik mezelf aan de gang?

 

Ik had al weken van te voren een datum met mezelf afgesproken waarop ik zou gaan stoppen met roken, namelijk 1 augustus 2017. De datum kwam langzaam dichterbij en ook moest ik er aan geloven om te gaan beginnen met sporten. En daar was Lester. Ik zal onze introductie afspraak onder het genot van een kop koffie niet snel vergeten. Na het vertellen van mijn verhaal en het bespreken van mijn doelen, onder andere dat ik op 1 augustus wilde gaan beginnen met sporten, vroeg Lester of ik 26 juli kon komen trainen. Hoezo wachten op 1 augustus, aan de slag!

 

Die eerste keer zal ik nooit meer vergeten. Wat was dat confronterend, beseffen dat je bij de minste inspanning al helemaal aan je tax zat. Hoesten en proesten, licht in mijn hoofd en totaal uit mijn comfort zone. Lester verzekerde mij dat als ik door zou zetten hier echt verandering in zou gaan komen en sneller dan ik zou denken. En dat was ook zo. Na al een paar weken merkte ik dat ik meer lucht had en het hoesten en proesten hield al vrij snel op.

 

Alleen had ik het denk ik niet gered. Het maakt een enorm verschil als er iemand is die je kan stimuleren en kan motiveren. En je kan laten ervaren hoe je kan groeien en je bewust maakt waar je allemaal toe in staat bent. De voldoening die je ervaart na al de effort die je er maanden lang in hebt gestopt is geweldig. 

 

Lester heeft me fantastisch begeleidt en tot de dag van vandaag trainen we nog altijd elke week. De lessen zijn afwisselend, uitdagend en helemaal afgestemd op mijn niveau. Ik kan het iedereen aanraden. Er is niets belangrijker dan te investeren in jezelf. Ik voel me fit, energiek en al na 1 maand sporten waren de pijntjes in mijn rug volledig verdwenen.