Henriëtte, 45 jaar

 

Ik ben Henriëtte van Gaal, 45 jaar en ik sport al menig jaartje met veel plezier tijdens de groepslessen bij four to go. Toch was er na de grote vakantie bij mij wat ergernis ontstaan omdat er toch weer wat kilootjes bij waren gekomen. Dat resulteerde dat het sporten niet altijd meer leuk was omdat je niet alles meer mee kon doen. Toen heb ik besloten om naar Lester te gaan om te kijken of hij mij kon helpen met het weer fit worden en de overtollige kilootjes kwijt te raken. Maar ik wilde dit wel op mijn eigen niveau doen, ik ben tenslotte niet de aller jongste meer.

 

Na een intake gesprek en wat metingen op het gebied van conditie, en dergelijke heb ik besloten om samen met Lester in 24 lesuren mijn conditie, kracht, houding en lenigheid te verbeteren.  Ik heb 1 keer per week een lesuur waarin we intensief bezig zijn. Elke week is het anders. De ene week ligt de nadruk op krachttrainen, de andere keer ligt de nadruk op conditie.

 

Dus géén enkele les is hetzelfde, en je leert elke keer de fitness apparatuur en materialen die in de fitness aanwezig zijn op een andere manier te gebruiken.  Er is zoveel meer mogelijk, je zou dit zelf eens moeten ervaren. Ook kun je dus elke keer je trainingsschema aanpassen naar wat jezelf belangrijk vind om op dat moment te trainen.

 

Lester geeft goede uitleg over waarom hij jou bepaalde oefeningen wil laten doen, waarvoor het is en hoe je lichaam op bepaalde oefeningen reageert. Ik zelf vind dat erg prettig. Verder omdat je 1 op 1 les hebt, wordt je constant gecorrigeerd als dat nodig is, wat de trainingen ten goede komt.

 

Dus als je van sporten houdt en een uitdaging wil aangaan met jezelf, is dit een erg leuke manier.