Joyce, 26 jaar

 

Na mijn eerste kennismaking met Personal training was ik gelijk enthousiast. Ik was al langer op hetzelfde gewicht en kwam op mijn eigen manier niet meer verder het streefgewicht nog lang niet in zicht was. Ik zag dit als een kans die ik moest pakken, er moest tenslotte iets anders, het trainen of de voeding. Uiteindelijk werd het beide.  Nu ongeveer half weg dit traject heb ik geen moment spijt gehad dat ik er aan begonnen ben, want er zijn al goede resultaten behaald. Maar buiten dat om kijk ik uit naar de vaste trainingsavond met de small-group. Iedere week weer vol verwachting wat onze coach in petto heeft voor ons. Het is iedere week weer anders, zodat je ook op allerlei manieren fit wordt. Het is pittig, maar geeft zo’n voldaan gevoel als je klaar bent. En het samen trainen stimuleert mij en nog gezellig ook. Het fijnste van deze lessen vindt ik dat je andere oefeningen leert die je ook in de fitness kunt toepassen en vooral op de juiste manier.

 

Om de 2 weken een meting, zorgt dat je constant let op je voeding en trainen. Samen worden kleinere tussentijdse doelstellingen bepaalt. Er is niet echt tijd om te smokkelen , want het is maar 2 weken. Voor mij is dit juist de stok achter de deur die ik nodig had en je weet ook beter waar aan het heeft gelegen als het een keer minder is, dan wanneer de periode langer is.

Qua voeding heb ik in het begin wel mijn twijfels gehad of dat dit me zou lukken, maar dit was juist het grootste probleem wat anders moest. Het was even wennen, maar ondertussen gaat dit ook goed. Je volgt geen dieet zoals velen het noemen. Je creeert eigenlijk andere gewoontes, bewustere (gezondere) keuzes maken. Wat voor mij heel erg veranderd is, is het vaker eten van kleinere porties. Af en toe een beloning heb ik mezelf wel gegeven, maar kan het nu ook beter beperkt houden.

 

Ook wanneer er momenten zijn dat het wat moeilijker gaat, bijv. feestdagen, blessure, er is altijd wel een advies beschikbaar om hier mee om te gaan. Nu half weg het traject, ben ik al tevreden met de resultaten, niet alleen qua gewichtverlies, maar ik merk ook dat ik mentaal er sterker van wordt. Het ‘’nee’’ zeggen lukt me beter en ‘’opgeven is geen optie’’! Trainen krijg ik steeds meer zin in, omdat het steeds beter gaat. Als er nog iemand twijfels heeft om het traject in te gaan, ik zeg DOEN!!